torstai 30. kesäkuuta 2016

"To travel is to live" -H.C. Andersen

Kuten jo aiemmassa postauksessa kerroin, matkustaminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Päätimpä nyt siis koota vähän muistoja muutamalta aiemmalta matkaltani ja kertoa lyhyesti missä olin, kenen kanssa ja mitä teimme.

Tasan vuosi sitten, 30.6.2015, lähdin kaverini kanssa viettämään kesälomaa kuukaudeksi Espanjan aurinkoon, tarkemmin Kanariansaarille. Matkaa ei ollut sen enempää suunniteltu, oltiin jo pienestä pitäen kaverin kanssa puhuttu siitä kuinka jonain päivänä yhdessä matkustettaisiin jonnekkin, ja kun halvalla saatiin liput niin totta kai me sitten päätettiin lähteä. Molempiin suuntiin matka oli välilaskullinen. Muutaman kerran aikaisemmin olin välilaskun kanssa matkustanut, mutta menomatkan 10h vaihto Amsterdamissa kyllä jännitti normaalia enemmän. Se kuitenkin sujui hyvin, vaikka tekemisen puute iski useampaakin otteeseen, yöllä kun siellä oltiin. Paluumatkalla samassa paikassa välilasku ei tuntunut enää miltään, ja päiväsaikaan jopa tekemistä riitti.
Kuukausi voi etukäteen mietittynä tuntua pitkältä ajalta, mutta loppupelissä matka oli ohi nopeammin kuin olisi uskonut. Ja vaikka vähän pidemmäksi aikaa olisin ainakin itse voinut jäädä, mahtui kuukauteen vaikka mitä; paljon paljon shoppailua, vierailu Inglesissä, Magic Mike XXL espanjaksi dubattuna ilman minkäänlaisia tekstejä ja kaikkea muuta mukavaa. Jopa valmistujaismekko tuli ostettua.
Syyskuussa, heti kirjoitusten loputtua, lähdin sitten viimeiselle lukion järjestämälle matkalle - suuntana tällä kertaa Italia. Koskaan en aikaisemmin maassa ollut käynyt, enkä seurueestakaan oikeastaan tuntenut kunnolla ketään (paitsi opettajan), mutta alkujännitys oli ohi heti lentokentälle päästyäni. Ainoa jännittävä juttu olikin sitten enää isäntäperhe, jonka luona viikon asustelisin. Kaikki olivat kuitenkin todella mukavia, niin suomalaiset matkatoverini kuin italialaiset majoittajat, ja säästä huolimatta matka on yksi parhaimpia kokemuksia missä koskaan olen ollut mukana. Istumaan ei oikein missään vaiheessa kerennyt, vaan koko ajan oli isäntäkoululla jotain suunniteltu valmiiksi. Kävimme myös päivävierailulla Venetsiassa, ja nyt voin yhden kohteen vetää yli before I die -listalta. Pizza oli erinomaista, ja viini parasta mitä koskaan olen juonut. Jäätelökin oli hyvää, vaikkakin melonin makuista en koskaan söisi enää uudestaan (maistui ihan saippualta!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti